Wat is Paardencoaching?

 

Begeleiding, coaching met paarden helpt jou de moed te vinden om je hart te volgen. Veel mensen zeggen vaak wat ze willen maar voeren het om een of andere reden niet uit. Dit kan zijn door angst, schuldgevoel, een blokkade of misschien door meningen van anderen. Wij mensen zien enkel de buitenkant, Paarden voelen de vrijgekomen energie vanuit de binnenkant, als hier een blokkade, belemmering of een valse overtuiging zit dan gaan zij daarvoor staan in jouw systeem. Dat stukje gaan we uitzoeken, dat stukje van de puzzel wordt bloot gelegd.

Het wordt zichtbaar en juist dan kan het helen, er volgt een positieve beweging in jouw systeem naar ontspanning, verandering en groei. Het paard helpt je in het proces van bewustwording, en maakt het ook makkelijker omdat je niet hoeft te praten. Een sessie met paarden kan juist heel fijn zijn voor mensen die moeilijk bij hun gevoel kunnen komen of niet graag erover willen praten. Ons lichaam wil namelijk heel veel vertellen, alleen worden we geremd door ons hoofd. Door te doorvoelen wat eerder niet gevoeld kon worden, activeer je het zelf genezend vermogen van je lichaam. Het lichaam staat altijd in verbinding met de binnen wereld, waar gedachten (ons hoofd) en emoties (ons hart & buik) worden gecreëerd. De kunst is niet enkel vanuit het hoofd maar in combinatie met je lijf en dat is hetgeen wat paarden zo speciaal maakt. De impact van de oefeningen naast het paard zijn van een niet te onderschatten waarde. Ze brengen bewustwording, confrontatie, oplossingen en succeservaringen. (zie de verhalen in het gastenboek) Het succes met het paard is zo intens waardoor men, eenmaal terug in het dagelijks leven automatisch hetzelfde succes wilt realiseren. Het bijhorend beeld, gevoel en gedachten kunnen je nog jarenlang bij blijven. Coaching met paarden maakt gevoelens toegankelijker en makkelijker bespreekbaar. Mensen veranderen eerder door de redenen die ze zelf hebben ontdekt, dan door de redenen die door anderen zijn opgesomd

Deze prachtige wijze dieren helpen ons bewust te worden van opgebouwde spanning, weggestopte pijn, verdriet e/o trauma's. Ze zijn zeer geschikt bij mentale hulpverlening, ze oordelen of veroordelen niet. Ze kennen geen goed of fout ze leven enkel in het moment in het NU.

 

Als ik bij mijn eigen wijze Spanjaard ben, dan vergeet ik alles waar ik in m'n hoofd mee bezig was. Het hoofd bepaalt hoe wij tegen dingen aankijken en hoe we daarmee omgaan. Als we er bij stil staan om het Hoofd brein beter te verbinden met het Hart & Buik brein dan komen we een stuk dichter bij ons gevoel. We zijn via het hoofd vaak aan het overleven, men zegt wel eens, "ik zit zo in m'n hoofd", " ik wil mijn hart volgen" of  "ik voel het aan mijn water". Deze uitspraken komen vanuit je 3 breinen en hebben je iets te vertellen. Door ze te verbinden en ervoor open te staan en ernaar te luisteren kom jij bij wie je in werkelijkheid bent. Jouw eigen mooie autenthieke zelf.

 

Ik heb geleerd dat mensen vergeten wat er is gezegd, maar ze zullen nooit vergeten welk gevoel het heeft gebracht. Het gevoel wat ontstaat tijdens de zoektocht naar verbinding met jezelf, vanuit de verbinding met een paard is zeer emotioneel en geweldig om te ervaren. Via het paard kom je heel dicht bij jezelf. 

 

Wil je meer weten over wat paardencoaching precies is, en wat het voor jou zou kunnen betekenen klik hier

Via onderstaande link is meer informatie te vinden over:  

Kind & ouder workshop