Wat is Paardencoaching?

 

Begeleiding, coaching met paarden helpt jou de moed te vinden om je hart te volgen. Veel mensen zeggen vaak wat ze willen maar voeren het om een of andere reden niet uit. Dit kan zijn door angst, schuldgevoel, een blokkade of misschien door meningen van anderen. Wij mensen zien enkel de buitenkant, Paarden voelen de vrijgekomen energie vanuit de binnenkant, als hier een blokkade, belemmering of een valse overtuiging zit dan gaan zij daarvoor staan in jouw systeem. Dat stukje gaan we uitzoeken, dat stukje van de puzzel wordt bloot gelegd. Het wordt zichtbaar en juist dan kan het helen. Er volgt een positieve beweging in jouw systeem naar ontspanning, verandering en groei. Het paard helpt je in het proces van bewustwording, en maakt het ook makkelijker omdat je niet hoeft te praten. Een sessie met paarden kan juist heel fijn zijn voor mensen die moeilijk bij hun gevoel kunnen komen of niet graag erover willen praten. Ons lichaam wil namelijk heel veel vertellen, alleen worden we geremd door ons hoofd. Door te doorvoelen wat eerder niet gevoeld kon worden, activeer je het zelfgenezend vermogen van je lichaam. Het lichaam staat altijd in verbinding met de binnen wereld, waar gedachten en emoties worden gecreeerd. De kunst is uit je hoofd in je lijf en dat is hetgeen wat paarden zo speciaal maakt. De impact van de oefeningen naast het paard zijn van een niet te onderschatten waarde. Ze brengen bewustwording, confrontatie, oplossingen en succeservaringen. (zie de verhalen in het gastenboek) Het succes met het paard is zo intens waardoor men, eenmaal terug in het dagelijks leven automatisch hetzelfde succes wilt realiseren. Het bijhorend beeld, gevoel en gedachten kunnen je nog jarenlang bij blijven. Coaching met paarden maakt gevoelens toegankelijker en makkelijker bespreekbaar. Mensen veranderen eerder door de redenen die ze zelf hebben ontdekt, dan door de redenen die door anderen zijn opgesomd

Een paard is hierdoor zeer geschikt bij mentale hulpverlening, ze oordelen of veroordelen niet. Ze kennen geen goed of fout ze leven enkel in het moment in het NU.

Paarden helpen ons bewust te worden van opgebouwde spanning van weggestopte pijn, verdriet e/o trauma's.

 

Ik heb geleerd dat mensen vergeten wat je hebt gezegd of hebt gedaan, maar ze zullen nooit vergeten welk gevoel je ze hebt gegeven. Het gevoel wat ontstaat tijdens de zoektocht naar verbinding met jezelf, vanuit de verbinding met een paard is zeer emotioneel en geweldig om te ervaren. Via het paard kom je heel dicht bij jezelf. 

 

Wil je meer weten over wat paardencoaching precies is, en wat het voor jou zou kunnen betekenen klik hier

Via onderstaande links is meer informatie te vinden over:  

Systeem therapie

Kind & ouder workshop

Cursus Pony Power voor Kids