Kan het verleden ons nog beïnvloeden, zelfs als we dat zijn vergeten?

Ja dat kan…...

 

Ons verleden ligt ergens opgeslagen, zelfs als we het ons niet kunnen herinneren. Het raakt ons nog steeds, ook als we het zijn vergeten. Een zwarte doos verliest nooit data, hoeveel schade het ook oploopt. Ons verleden is net zo.

Smaken, geuren, situaties, ze wachten allemaal op het juiste moment om herinnerd te worden. Ze wachten dat iemand het herkend, erkend, omarmt en doorvoelt.

 

Als we dezelfde dingen, situaties steeds herleven of als we een cyclus op verschillende manieren doorlopen maar steeds op hetzelfde uitkomen, dan kan een oude wond uit het verleden de oorzaak zijn.

Pratend over het verleden, denken we aan ons eigen verleden, maar onze ouders en voorouders horen ook bij ons verleden. Voorbeeld: Als jij ergens mee zit maar het is niet herkenbaar voor jou dan kan het zijn dat je iets diep van binnen met je meedraagt van een vorige generatie, als je dit uitzoekt en je erkend de pijn, het verdriet, of het verlies dan zal ook jouw verdere leven voorspoedig zijn.

 

Het kan dus zo zijn dat een wond van generaties geleden de oorzaak is van kapotte relaties, materiele en emotionele verliezen. Hoe zou het zijn als we dat allemaal konden veranderen, door te herkennen, te erkennen, te omarmen en te doorvoelen? Dan komt er rust, ruimte, inzicht en beweging in jouw systeem. 

 

De beweging die jij nodig hebt om je eigen leven te leiden.