Systeem therapie

Systeem therapie wordt ook wel relatie- en gezinstherapie genoemd. Belangrijke naasten, zoals je partner, ouders, broer, zus, kinderen kunnen betrokken worden bij de therapie. In deze vorm worden jullie bewust van de manier waarop je veelal reageert en krijgen jullie inzicht op de invloed die je op elkaar hebt. Van daaruit wordt er gewerkt naar een nieuwe positieve manier van omgaan met elkaar. 

 

Familie opstelling (familiesysteem)

Een familieopstelling is een methode die ons laat zien welke plek we in ons huidige gezin of onze familie van herkomst innemen. Opstellingen laten je de tot nu toe verborgen of onzichtbare verbanden zien. Je krijgt inzicht in persoonlijke vraagstukken. Maar belangrijker nog, een opstelling laat je zien wat mogelijke wegen zijn om ons liefdevol los te maken uit deze verstrikkingen om zo onze eigen plek in te nemen. Heel veel persoonlijke problemen, relatieproblemen of levens vragen vinden hun wortels in zogenaamde verstrikkingen. Opstellingen laten je kijken naar een situatie, zonder oordeel en zonder dat het één beter is dan het ander. Tijdens de coaching voor het familie systeem laat ik mij leiden volgens de 3 wetmatigheden:

1: wet van verbinding, onze behoefte om erbij te horen

2: wet van ordening, de natuurlijke volgorde en onze eigen plek daarbinnen

3: wet van balans, tussen geven & nemen (ontvangen)

 

Verborgen verbanden zichtbaar krijgen

Heel vaak leven we onbewust het leven van een ander familielid, in het specifieke geval van alleen geboren tweelingen vaak het leven van de niet geboren ander(en). Of we dragen een last van iemand anders uit de familie zonder dat we dat weten en zonder dat we dat eigenlijk willen. Dit doen we uit een onbewust gevoel van loyaliteit maar zorgt er wel voor dat we ons eigen leven niet voor 100% kunnen leven

Want energetisch sta je op je eigen plek. Daar is al aan gewerkt. En je weet uit ervaring dat dit de nodige energie heeft gekost en misschien nog steeds kost. Vergelijk het met intensief sporten. Emoties vreten energie. Goed voor jezelf zorgen zodat je die energie weer aanvult is heel belangrijk om daadwerkelijk goed in je vel te komen zitten. En dat lukt makkelijker als je doet waarvoor je hier op aarde bent gekomen. Volledig leven vanuit jouw unieke kwaliteiten en talenten.